Informujemy, że jak co roku, w dniach od 31 października do 3 listopada br. będą wprowadzone zmiany w stałej organizacji ruchu obowiązującej w obrębie cmentarzy w Białej Podlaskiej.
            Kolorowe drinki, widowiskowe pokazy i międzynarodowa obsada. Zakończyła się kolejna edycja barmańskiego show                            
        
    
                    2015-09-30                
                    
                Wschodnie Konfrontacje Barmańskie odbyły się już po raz piąty, ale po raz pierwszy w połączeniu z widowiskową rywalizacją w kategorii flair. To pierwszy taki konkurs na wschodzie Polski. Do Białej zjechali prawdziwi mistrzowie z całego kraju i jeden zawodnik z Ukrainy. Kilkugodzinna impreza dostarczyła wielu pozytywnych wrażeń.
Zaczęło się od rywalizacji w stylu klasycznym. Uczestnicy mieli za zadanie przygotowanie drinków w ciągu sześciu minut, przy okazji opowiadając o inspiracji i składnikach wykorzystanych do stworzenia wyjątkowego napoju. Jury degustatorów, któremu przewodniczył Kacper Parchotiuk, decydowało na podstawie wyglądu, smaku i właśnie osobistej prezentacji. Najlepszy okazał się Hubert Jankowski, na co dzień pracujący w białostockim Little Hell Pub.
Prawdziwych emocji miała dostarczyć jednak długo oczekiwana rywalizacja w kategorii flair, czyli sztuce efektownego posługiwania się barmańskimi akcesoriami. Show oceniało jury w składzie Kamil Szuchalski, założyciel projektu Revolution Bar, oraz Tomasz Gajewski z dużym doświadczeniem nabytym m.in. w USA. Okazało się, że apetyt rósł w miarę jedzenia, bo im bardziej zbliżaliśmy się do końca tej rywalizacji, tym lepszy poziom przedstawiali uczestnicy. Najlepsi z nich porwali publiczność brawurową żonglerką, ekspresyjnym zachowaniem, a nawet tańcem w stylu Michaela Jacksona. Bezkonkurencyjny okazał się Maciej Chojara z Warszawy.
Pokazy uświetniała degustacja drinków, konkursy i występy Janusza Maleńczuka w towarzystwie grupy Silk.
 
            
            
            
                            
            
                            Zaczęło się od rywalizacji w stylu klasycznym. Uczestnicy mieli za zadanie przygotowanie drinków w ciągu sześciu minut, przy okazji opowiadając o inspiracji i składnikach wykorzystanych do stworzenia wyjątkowego napoju. Jury degustatorów, któremu przewodniczył Kacper Parchotiuk, decydowało na podstawie wyglądu, smaku i właśnie osobistej prezentacji. Najlepszy okazał się Hubert Jankowski, na co dzień pracujący w białostockim Little Hell Pub.
Prawdziwych emocji miała dostarczyć jednak długo oczekiwana rywalizacja w kategorii flair, czyli sztuce efektownego posługiwania się barmańskimi akcesoriami. Show oceniało jury w składzie Kamil Szuchalski, założyciel projektu Revolution Bar, oraz Tomasz Gajewski z dużym doświadczeniem nabytym m.in. w USA. Okazało się, że apetyt rósł w miarę jedzenia, bo im bardziej zbliżaliśmy się do końca tej rywalizacji, tym lepszy poziom przedstawiali uczestnicy. Najlepsi z nich porwali publiczność brawurową żonglerką, ekspresyjnym zachowaniem, a nawet tańcem w stylu Michaela Jacksona. Bezkonkurencyjny okazał się Maciej Chojara z Warszawy.
Pokazy uświetniała degustacja drinków, konkursy i występy Janusza Maleńczuka w towarzystwie grupy Silk.
 
            
                        Pozostałe artykuły                    
                    
                W Białej Podlaskiej odbyło się uroczyste podsumowanie czerwcowych zmagań szkół w ramach rywalizacji o Superpuchar Rowerowej Stolicy Polski
Na Babskim Rynku zaprezentowany został spektakl „Na granicy światów” w wykonaniu Teatru Atelier z IV Liceum Ogólnokształcącego im. Stanisława Staszica w Białej Podlaskiej
				Delegacja Komisji Rozwoju Regionalnego Parlamentu Europejskiego z wizytą w Białej Podlaskiej 
				
			2025-10-29
			Wschodnia granica Europy to miejsce pełne wyzwań, ale również szans. Z inicjatywy poseł do Parlamentu Europejskiego Marty Wcisło






 
        